Browsing Tag

плацебо

Пет најбизарни дезинформации за вакцините во 2021 година

Здравствените власти нарачаа големи количини вакцини против ковид-19, без притоа да знаат колку од граѓаните во земјава се заинтересирани да ги примат. На почетокот од вакциналната кампања се вакцинираа оние граѓани кои сакаа да го сторат…

Вакцината против ковид не е плацебо

Плацебо - физиолошки раствор од сол и вода, се користи  само во клиничките испитувања, односно во раните фази, кога вакцината е во процес на испитување и тоа за да се покаже нејзината ефикасност. Не постои ниту еден доказ, дека луѓето кои…

Не е точно дека при вакцинација некои примаат вистинска вакцина, а други плацебо

Плацебо е физиолошки раствор, односно мешавина од сол и вода, која се дава во текот на клиничките испитувања на вакцините на дел од учесниците. Откако ќе биде целосно развиена, вакцината повеќе нема никаква допирна точка со плацебо. Кога ќе…

Нема никакви докази дека шесте смртни случаи при тестирањето на Фајзеровата вакцина имаат врска со…

Манипулативен наслов кој информира дека шестмина починале при тестирањето на вакцината за Ковид-19 на американскиот производител Фајзер, стана вирален токму поради тоа што ги наведува читателите на погрешен заклучок, а тоа е дека смртта во…