Browsing Tag

плеврит

Носењето маски не предизвикува плеврит

Објава на Фејсбук дезинформира дека носењето маски кај децата може да предизвика плеврит. Станува збор за лажно тврдење, не постои ниту еден релевантен медицински доказ дека носењето маски може да предизвика плеврит, односно воспаление на…