Browsing Tag

плодност

Нема докази дека вакцините против ковид-19 влијаат врз плодноста кај мажите или жените

Не е докажано дека ковид-19 вакцините влијаат врз квалитетот на сперматозоидите, односно вакцините не влијаат врз плодноста ниту кај мажите ниту кај жените. Точно е дека квалитетната сперма сè повеќе се бара на пазарите и дека нејзината…

Нема докажан линк помеѓу вакцините и менструацијата, но има дека не влијаат на плодноста

На социјалните мрежи излезе непоткрепено тврдење дека вакцините протов ковид-19 влијаат врз менструацијата, како и врз плодноста. Нашето истражување покажа дека за првото тврдење нема никакви научни докази, а дека второто, според науката, е…