Browsing Tag

полициски омбудсман

Постапката за формирање полициски омбудсман е во тек

Ќе ја зајакнеме парламентарната контрола над работата на полицијата и безбедносните служби. Во рамки на институцијата Народен правобранител ќе формираме посебна организациона единица - Полициски омбудсман, со надлежност да…