Browsing Tag

поплави

Високите температури ниту се, ниту може да бидат дело на ХААРП

ХААРП многупати досега беше обвинуван дека предизвикал разни бури, земјотреси, поплави, а сега се обвинува и за високите температури и топлотниот бран кој деновиве ја зафати Македонија. Но, вистината е дека високите температури и…

Поплавите се резултат на климатските промени, а не на подземни сатански бази

Силните врнежи на дожд кои што ги предизвикаа сегашните, но и претходните поплави се резулатат на климатските промени кои го зголемуваат испарувањето и на тој начин повеќе водена пареа доаѓа до атмосферата. Ова, а не подземни сатански бази…

Во видеото има делумно стари снимки кои не се од поплавите во Дубаи

Огромните врнежи од дожд што го погодија Дубаи, во објавата што ја рецензираме се делумно претставени со стари и неповрзани видеа од други елементарни непогоди, или од постар датум, или од друго место

И невремето во Њујорк во барабанот на заговорничките сценарија на  Кју Анон 

Силното невреме кое го зафати и поплави Њујорк изминатиот петок, не се случи поради тоа што поддржувачи на Трамп, наводно го пуштиле ХААРП-от за да спасат деца заробени и малтретирани во тунели, како што се тврди во оваа објава, туку поради…

НАТО директно не испраќа оружје во Украина, а во Словенија веќе испрати помош поради поплавите

Наспроти тврдењето во објавата, НАТО директно не испраќа оружје во Украина. Оружје и помош праќаат земјите-членки индивидуално и тоа е јасно нагласено на веб-страницата на НАТО, а го има посочено и генералниот секретар Столтенберг. Не е…

Со стари и неповрзани фотографии се манипулира дека Господ го казнил Бразил поради карневалот

Фотографиите од карневалите кои се прикажани во постот не се од оваа година, ниту пак, се од иста година, а некои не се ни од Бразил. Истото се однесува и на фотографиите коишто се од временски непогоди - и тие не се неодамнешни, а некои од…

Катастарот на загрозени подрачја од природни непогоди сѐ уште е само проект

ВЕТУВАЊЕ : Ќе изработиме „Катастар на загрозени подрачја од природни непогоди во РМ со степен на ризик“ кој ќе влезе во сите плански и секторски документи, при што ќе се дефинираат црвени зони (не смее да се гради), жолти зони (може да се…

Галиите и другите објекти навистина го зголемуваат ризикот од поплави во Скопје

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, одговараше на прашање на уредникот на емисијата дали се вистинити изјавите дека ќе се потрошеле меѓу 5 и 8 милиони евра за отстранување на галиите и дел од недоизградениот пешачки мост во коритото…

Последиците од невремето во Порој сè уште не се санирани

Расположливите информации говорат дека е почнато со преземање на мерки за санација на штетите од поплавите во село Порој, како и со процесот на компензација на оштетените земјоделци, но дека тоа не се одвива според најавеното темпо што…

Ромевски против Ромевски: Прогностичкиот модел не го бива!

Оливер Ромевски, директор на Управата за хидро-метеоролошки работи, еден ден по катастрофалните поплави што го зафатија скопскиот регион даде изјава во која наведува дека тоа што се случило со дождовните облаци било феномен и не…