Browsing Tag

постковид синдром

Во Индија 17 деца не починале од вакцина против ковид-19, туку од постковид симптом

Информацијата оти 17 деца починале во Индија е точна, но не е точно дека починале откако примиле вакцина против ковид-19. Децата починале како последица на мултисистемски воспалителен синдром, кој е последица на прележан ковид. Ваквите…