Browsing Tag

поврат 15% ДДВ

Недоследно: поврат на ДДВ ќе има, ама од 2019 година

Новата Влада предводена од Заев беше избрана на 31 мај 2017 г. и мерката за поврат на 15% од ДДВ-ото на секој граѓанин за секој производ купен (освен луксузните), не е ниту усвоена, ниту предложена. На 24 ноември 2017 година премиерот од…