Browsing Tag

пракса

Медицинските сестри бараат да се имплементираат европските директиви во македонските закони

Професионалните здруженија се жалат дека за прекратко време и со вонредно учење, како медицински сестри се вработуваат недоволно искусни и неиспраксирани кадри, кои поминале едукација којашто бара и понатаму да бидат континуирано…