Browsing Tag

Premtime

Училиштето во Селце недовршено и по 16 години

ПРОЕКТ: Довршување на изградбата на училиштето во Селце, Тетово (рок за реализација 2014-2018) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Околу 350 ученици од село Селце наставниот процес го следат во мошне тешки услови, во објект кој што е изграден во…

Каналот во Арачиново сè уште е незавршен

За време на предизборната кампања за изборите во 2011 година, поранешниот министер за екологија, Абдулаќим Адеми, од редовите на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), изјави дека се издвоени средства од Буџетот на Република Македонија…

Реконструирана спортската сала во О.У. „Перпарими“ во Чегране

Во текот на изборната кампања во 2014 година, во гостиварскотото село Чегране, градоначалникот на општина Гостивар, Невзат Бејта, вети дека ќе се изгради спортска сала на ова место. И во Политичката платформа беше предвиденa…

Заменети прозорците на О.У. „Гоце Делчев“ во Гостивар

Проект: Замена на прозорците на О.У. „Гоце Делчев„ во Гостивар. Со реализацијата на овој проект се очекува 1700 ученици на ова училиште да следат настава во објект со нови санитарни чворови, заменети прозори и врати и нов кров.…