Browsing Tag

пророштва

Нострадамус не предвидел дека до 2024 година „небото ќе му пресуди на човештвото“

Пост на Фејсбук сензационалистички тврди дека „небото ќе му пресуди на човештвото“, ќе дојде до трета светска војна и дека тоа ќе се случи до 2024 година, што е за три години отсега. Овие тврдења се базираат на извесен Трифко Гузина, но, во…

Руски верски текстови за наводни пророштва сеат паника за новиот коронавирус

Религиозноста на дел од македонските граѓани се користи за ширење паника и дезинформации поврзани со новиот коронавирус, кој Светската здравствена организација (СЗО) го означува како 2019-nCoV, при што манипулативно се цитираат руски…