Browsing Tag

проверувачи на факти

Ирска не донела закон со кој се забранува читање и споделување на вести надвор од мејнстрим…

Ирска донесе закон против говор на омраза за кој  известуваа повеќе официјални медиуми, а целосниот текст од законот е објавен на страницата на ирската влада. Станува збор за легислатива насочена против злосторства од омраза, со кои се…

Отворено писмо до извршниот директор на YouTube од проверувачите на факти низ светот

Не гледаме обид од страна на YouTube да имплементира политики во насока на решавање на проблемот со дезинформациите, се вели во отвореното писмо од над 80 организации за проверка на факти упатено до ЈуТјуб. Напротив, YouTube дозволува…