Browsing Tag

пруга Куманово -Бељаковци

Пругата Куманово – Бељаковце треба да биде довршена до крајот на годината

  Ќе ја довршиме реконструкцијата на пругата од Куманово до Бељаковце (Коридор 8). ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: За предвремените парламентарни избори (декември 2016 г) СДСМ вети довршување на реконструкцијата на пругата Куманово - Бељаковце.…

Споро се гради пругата Куманово-Бељаковце

ИЗГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПРУГАТА НА ДЕЛНИЦАТА КУМАНОВО-БЕЉАКОВЦИ Проектот предвидува изградба и реконструкција на пруга во должина од 30,8 км преку подобрување на техничките карактеристики на пругата, замена на старите и…