Browsing Tag

реконструкција на улица

Мета факт: „Васко Карангелески“ – најкраткиот булевар со пробиени рокови и заборавени багери

Фото: Марјан Лазаревски, преземена со дозвола (30.07.2023) Иако на овој проект се работи и за истиот се сменија двајца градоначалници кои излегоа со различни проценки, оценуваме дека реконструкцијата и изградбата на потегот од булеварот…

Улицата „Народни херои“ двапати почната, завршувањето ќе почека

На оваа делница која е многу оштетена ќе се изгребе постојниот асфалт, ќе се нивелираат шахтите и сливниците, ќе се постават нови рабници, ќе се засили носечкиот слој и ќе се нанесе нов асфалт. Во текот на градежните работи ќе се…