Browsing Tag

Република Македонија

Недоследноста и дволичноста на руската надворешна политика кон Македонците

Руската амбасада во Скопје им го честиташе на нашите граѓани празникот Св. Кирил и Методиј, воопштено опишувајќи ги како словенски просветители, но онаа во Софија објави честитка во која тие се опишани како бугарски, што кај нас не би…

Контраспин: Новата реалност постои, а министерката Мизрахи треба само да се сообрази со неа

Со датумот на промена на Уставот во Република Македонија веќе е создадена нова реалност и внатре во земјата и во односите на државaта со светот. Министерката Мизрахи само треба да ја види и евентуално да се сообрази со нејзе. Таа може и да…

Прислушувани разговори – сет 33: Преговори за името

Како се воделе тајните преговори за името со Грците преку Сашо Мијалков, при што, пак, се прифаќала идејата за сложено име, а наспроти тоа се занемарувале официјалните преговори под покровителство на ОН дознаваме од четирите…