Browsing Tag

Роберт Кенеди Џуниор

Нема докази за поврзаноста на атразинот со родовата дисфорија

Родова дисфорија е психолошка вознемиреност што е резултат на неусогласеност помеѓу полот на раѓање на една личност и родовиот идентитет. Хемикалија која е тестирана на животни што не се поврзани со луѓето не е докажана да предизвикува…

Антивакцинално видео шири дезинформации за Бил Гејтс

Наводите изнесени во видеото што се споделува на Фејсбук се само надоврзување на низата конспирации поткрепени или со лаги, или со манипулирање, за да се зајакне антивакциналниот наратив во пресрет на вакциналната кампања против ковид-19.…