Browsing Tag

Русинка

Ксенија од Русија се преселила во Србија, не во С. Македонија

Постот преку насловот на текстот, во кој нагласува дека Ксенија од Русија се преселила „овде“, создава погрешна слика кај читателите дека таа дошла во С. Македонија. Иако, Русинката со своето семејство се доселила во Србија што може да се…

Тенисерот Димитров, а не вицепремиерот Димитров, има нова девојка Русинка

Објава на социјалната мрежа Фејсбук  намерно шири дезинформации, пласирајќи вест за бугарскиот тенисер Григор Димитров, но со фотографија од министерот Никола Димитров, со цел да привлече што повеќе кликови