Browsing Tag

шверц на тутун

Шверц на тутун – државата и легалниот пазар губат милиони евра

Големиот пораст на нелегална продажба на најчесто шверцуван сецкан тутун на пазарите во земјава е потврден и очигледен факт. Ваквата состојба им се заканува на сите што се дел од легалниот пазар, од над 100 илјади луѓе што живеат…