Browsing Tag

сирење

Шопската салата не предизвикува труење

Не постојат цврсти докази дека шопската салата може да доведе до труење во организмот, како што тоа се наведува во постот што го анализираме. Оваа салата кај нас е традиционална и се консумира векови наназад, а досега не е познато дека…

Воведени европски стандарди за безбедност на храната кај традиционалните производи

ВЕТУВАЊЕ:  Ќе воведеме соодветни стандарди за безбедност на храната според ЕУ прописите кај традиционалните производи (на пример: овчо сирење, пастрма, ширден итн.), затоа што постои опасност тие во иднина да бидат забранети. …