Browsing Tag

смртност

Вакцината против сипаници не е обид за убиство

Пред да има вакцина против сипаници, смртноста била огромна, а лек немало наспроти изнесеното во објавата што ја рецензираме. Токму програмите за имунизација се оние што ги имаат искоренето сипаниците и тоа го тврди Светската Здравствена…

Прекумерната смртност во земјите од ЕУ е комплексен проблем, не може да се припише на ковид…

Во објавата што ја рецензираме се пропушта контекстот и паушално се тврди дека секаде каде што има прекумерна смртност, тоа е резултат на вакцинацијата против ковид. Експертите се децидни дека за да се најде валидна врска меѓу вакцинацијата…

Нема докази дека причина за прекумерната смртност во Австралија е ковид вакцината

Досега воопшто не е докажано причините за прекумерната смртност во Австралија се поврзани со вакцините против ковид-19. Напротив, бројни медицински лица, научници, претставници на владини тела, истражувачи, сугерираат дека причините се…

Не е точно дека 17 милиони луѓе починале од ковид вакцини

Како доказ за тврдењето дека „17 милиони починале како резултат на ковид вакцинација во светот", се цитира извештај од септември 2023 година, од канадска група „Correlation Research in the Public Interest", кој не е прегледан од заедницата.…

Вакцината против голема кашлица е безбедна, над 180 милиони дози се дистрибуирани ширум светот

Единствените луѓе кои зборуваат за некакво криење на бројот на починати како последица на вакцинирањето, е мала група на луѓе кои шират теории на заговори. Во секоја држава вклучително и во нашата, евентуалните несакани ефекти се…

Трендот на прекумерна смртност во Португалија почнал уште во пандемијата, кога немало ковид вакцини

Во Португалија прекумерната смртност се должи на повеќе фактори кои се комплексни и растот на прекумерната смртност е почнат уште во времето кога вакцини против ковид-19 сè уште немаше. Медиумите во Португалија регистрираат бројни причини…

Вакцините против ковид-19 не се водечка причина за зголемена смртност во светски рамки

Преку погрешни интерпретации на извештај од канадскиот Завод за статистика, се прави обид да се обвинат ковид вакцините за зголемена смртност. Во извештајот воопшто не се споменуваат вакцините, ниту пак, се кажува колку од починатите се…

Не е точно дека 600 илјади Американци годишно умираат од ковид вакцини

Постот  дезинформира дека  600 илјади Американци умираат од вакцини против ковид-19 годишно. Странски поверувачи на факти пишуваат дека тврдењата на Џош Стирлинг, на коишто се повикува овој пост, се неточни. Стирлинг ја базира својата…

Не е точно дека вакцината Фајзер содржи графен оксид

Во постот се споделуваат наводни фотографии од доверливи документи на Агенцијата за храна и лекови на САД (ФДА) за содржината на вакцината Фајзер. Но, такви документи нема на официјалната стрaница на ФДА. Составот на вакцини за ковид-19 е…

Ниту има смртоносни серии од ковид вакцините, ниту ЦДЦ намерно ги испратиле  во „црвените држави“

Вакви произволни тврдења пронајдовме само на конспиративниот сајт Експозе кој во текот на целата пандемија ширеше дезинформациски наративи. Нивниот заклучок за смртоносни серии на вакцини е базиран на пријави во ВАЕРС системот за рано…

Вакцината не предизвикува стерилитет и зголемена смртност

Наспроти тврдењето во постот сите релевантни научни факти, студии покажуваат дека вакцината не влијае врз плодноста ниту кај мажите, ниту кај жените. Официјалните информации на ЦДЦ јасно кажуваат дека вакцините немаат никаква опасност по…

Истражување за временските услови правено пред пандемијата, злоупотребено да се нападнат вакцините

Во текстот чиј наслов е прикажан во склоп на постот без да се посочи и линкот до него, воопшто не се разгледуваат ненадејни смртни случаи кои настануваат како резултат на вакцина. Ниту пак, во истражувањето споделено во Вајс, во кое има…

Нема пандемија на вакцинирани, не е точно дека тие се изложени на поголем ризик

Во постот  е злоупотребен написот на Вашингтон пост којшто наменски и селективно се прикажува. Наспроти тврдењето во објавата, статистиките кои покажуваат дека голем дел од смртните случаи од ковид-19 се меѓу вакцинираните луѓе го…

Вакцините не се најголемото убиство во историјата на медицината

постот што го рецензираме се инсинуира дека вакцините не се безбедни за бремени жени. Ројтерс пишува дека повеќе истражувања за безбедноста на вакцините против ковид-19 во бременоста покажуваат дека тие што се вакцинирани во текот на…

Проблемот е покомплексен: прекумерната смртност не е резултат на вакцинацијата против ковид-19

Споредбата на вакциналната покриеност со бројките на прекумерна смртност не сугерира дека има поврзаност меѓу нив. Ако вакцината предизвикала смртноста да расте, би се очекувале две корелации. Првата е дека што повисока е покриеноста на…

Со изоставени информации, се проблематизира ефикасноста на вакцината против ковид

Во текстот на Вашингтон пост, навистина се информира дека коронавирусот не е повеќе пандемија само на невакцинираните, но тоа не значи дека вакцината е виновна за смртноста. Според Вашингтон пост, „да се биде невакциниран сè уште е најголем…

Не е точно дека 40 проценти од смртните случаи во Финска биле лажни

Во постот што го рецензираме се пропушта контекстот. Нема докази дека 40 проценти од смртните случаи во Финска биле лажни и фалсификувани. За да избегне да пријавува помалку смртни случаи отколку што навистина има, во Финска се користи…

Нема докази дека прекумерната смртност е резултат на вакцинацијата

Како што за Ројтерс потврдуваат независни експерти, со доведувањето во корелација меѓу целосниот број дози вакцини администрирани во Европа и стапките на смртност за само еден месец, се пропушта да се детектираат и другите потенцијални…