Browsing Tag

согласност

Студија на Универзитетот Јејл нема развиено технологија на вакцинација без согласност

Студијата на Универзитетот Јејл за достава на мРНК преку интраназална вакцинација кај глувци, не покажува и не ја тестира можноста за користење на оваа технологија кај луѓе без нивна јасна согласност. Водечката авторка на студијата…

Прислушувани разговори – сет 20: Премиерот вработува „миленичиња“

Кадрите на ВМРО-ДПМНЕ, освен што лесно доаѓаат до работни места, кои се честопати со високи плати, редовно ги злоупотребуваат за партиски или за лични цели. Како всушност партијата „ги згрижува“ своите, дознаваме од овој сет…