Browsing Tag

спорт

Не е вистина дека Шведска го прогласила сексот за официјален спорт

Неодамна на интернет вирално се прошири бизарно тврдење дека Шведска го прогласила сексот за спорт и дека организира турнир. Централното спортско тело на Шведска неколку пати ја демантираше таа вест, иако постоела апликација од еден субјект…

Се градат затворени базени во неколку општини низ државата

Во Битола, Штип, Прилеп, Тетово, Кочани и Кавадарци ќе изградиме затворени пливачки базени, со стандарди и содржини за пливање и ватерполо, ќе вградиме и пропратни објекти и простории за општинската спортска структура. …

Учениците од ОУ „Григор Прличев“ добија тениско игралиште

Проект: Изградба на терен за тенис во состав на ОУ „Григор Прличев“.  (Рок: октомври 2013 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за изградба на терен за тенис во ОУ „Григор Прличев“ е исполнето ветување на градоначалникот на Гази…