Browsing Tag

српски вакцини

Вакцините на Фајзер-БионТек се одобрени за употреба во Србија уште во декември 2020 г.

Статус на Фејсбук манипулира дека вакцините против ковид-19 на Фајзер и БионТек не се одобрени за употреба во Србија, па, демек затоа, српската влада ги дава за употреба во „Вардарска бановина“, т.е. во Северна Македонија