Browsing Tag

стара вест

Стара вест за убиство во Албанија се пренесува како да е нова, поттикнувајќи етничка омраза

Кога ќе се отвори веста споделена во состав на објавата на Фејсбук, може да се види дека станува збор за убиство кое се случило пред две години во Албанија. Загрижувачки е што во веста споделена во состав на постот се нагласува етничката…

Вест за возило паднато во Охридското Езеро, стара две години, се објавува како да е денешна

Не е вистина дека денеска автомобил „Тојота“ паднал во Охридското Езеро. Веста која е мошне вирална на социјалните мрежи и е една од главните вести денеска, е всушност стара, односно настанот се случил пред точно две години, на 27 јуни 2020…

Вест за откриениот сеф на Јосип Броз Тито стара 9 години, се објавува како да е нова

Објава на Фејсбук во мај годинава, тврди дека е отворен сефот на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито, и отрива што имало внатре, а Вистиномер откри дека веста е стара речиси 10 години, односно објавена е во македонски медиуми…