Browsing Tag

стари лица

Медицинската сестра која лажно вакцинираше доби 6 месеци условна казна и одземена ѝ е лиценцата

Овој пост што се споделува на Фејсбук е со пропуштен контекст. Во постот не се споделува линкот кој води до целосниот текст на Дејли Мејл, туку само насловот, па се добива впечаток дека поранешната медицинска сестра е ослободена. Но, тоа не…

Не е вистина дека невакцинираните Шкотланѓани поретко се заразуваат и умираат од вакцинираните

Постот што е предмет на оваа рецензија дезинформира и создава погрешна перцепција во јавноста. На објавата ѝ недостига контекст, при што се презентираат  податоци кои не се докрај објаснети. Со прикривање на важната информација - дека…

Не, Лагард не изјавила дека „старите живеат премногу долго“

Наводниот цитат на Кристин Лагард дека животниот век на старите лица ја загрозува економијата, се шири од 2012 година, а во овој период почнува повторно да се споделува на социјалните мрежи, со таа разлика што сега се поврзува со…

Отворен е Дневен центар за стари лица во Општина Илинден

Проект: Отворање Дневен центар за стари лица во Општина Илинден Опис  на  проектот:   Старите  лица  заслужуваат  соодветна  заштита  и  грижа.  Дневните центри се вонинституционална форма на заштита, која овозможува секојдневно…