Browsing Tag

Стогово

Рудникот „Стогово“  сè уште не почна со работа

Рудникот за манган Стогово ќе започне со работа во текот на месец мај 2014 година. Експлоатацијата ќе се врши на експлоатационото поле „Ужиница 1“ кое се наоѓа во регионот на општините Дебарца и Кичево, а за превоз на ископаната руда ќе…