Browsing Tag

странство проверка на факти

Не е вистина дека Македонците во странство ќе останат непопишани поради неважечки пасош

Законот за попис не бара поседување на важечки пасош како услов за попишување на претстојниот попис закажан во април оваа година. Исто така, од Кабинетот на портпаролот на Владата ни потврдија дека за попишување нема да биде потребен пасош,…