Browsing Tag

студентски домови

МЕТА ФАКТ: Иако беше ветено, цела година не започна реконструкцијата на студентските домови

Долгонајавуваната реконструкција предвидува замена на сите позиции во домовите – електрични и водоводни инсталации, фасади, топлотни системи, врати, прозорци, молерисување и опремување, а активностите ќе се одвиваат во три фази, од кои цели…

Дезинформации се шират за парното во „Стив Наумов“, студентите сега имаат греење

Соопштението на „Студентска револуција“ вчера, без да проверат дали изнесената информација во него е точна, го пренесоа повеќе медиуми, на што реагираше директорот на ДСД Скопје, Велевски Парното во студентскиот дом „Стив…

Мета факт: Владата не воведе платена работа за студентите во студентските домови

фото: Мета.мк Во Програмата на Владата стои дека ќе се воведе платена работа за студентите во студентските домови. Сепак, до овој момент овој проект не е реализиран, поради што  ветувањето го оценуваме како неисполнето Во Програмата за…

Фактоје: Албанската министерка за образование го пречекори рокот за изградба на студентските домови

Во универзитетскиот договор, што следеше по студентските протести во Тирана во 2018 година,  Министерката за образование на Албанија, Беса Шахини, меѓу другото,  вети реконструкција на студентските домови во Скадар, Корча и Валона и…

Не е изграден студентски град во Скопје

ВЕТУВАЊЕ: Во Скопје, кај студентските домови „Гоце Делчев“ и „Стив Наумов“ ќе изградиме студентски град. Ова ќе значи повеќе интервенции во просторот, со комплетно нови модерни архитектонски решенија, како и функционални содржини:…