Browsing Tag

Светски ден на слободата на медиумите

Новинарите даруваа крв во чест на Денот на слободата на медиумите

- И покрај тоа што 30 години се посветува внимание на слободата на медиумите, таа е нападната и се уште е загрозена - Северна Македонија бележи напредок и стана најдобра во регионот но бројни забелешки се уште се нотирани од Репортери без…

Меѓународен ден на слободата на медиумите: Независните медиуми се противотров за лажните вести

„Слободниот печат е оној каде што е во ред да се изнесе заклучок до кој сте ситгнале по пат на докази.“ (Бил Мојерс) Денеска е 3 мај, Меѓународниот ден на слобода на медиумите, кој се одржува 27 пат, и секоја година…

3. Мај – Светски ден на слободата на медиумите

Секоја година на 3. мај припадниците на новинарската професија ги слават фундаменталните права и слободи, прават евалуација на слободата на медиумите ширум светот, преземаат чекори за одбрана од нападите врз нивната независност и се…