Browsing Tag

Тајм Магазин

Насловна на „Тајм“ стара 10 години погрешно претставена дека пропагира депопулација

Тајм магазинот на својата насловна страница  од август 2013 година има прикажано наслов на текст, во чија содржина  воопшто не се говори за „нова пропаганда во насока на депопулација каде живот без деца е идеален живот без обврски“. Дури и…

Американски карикатурист ги промовира многупати слушнатите дезинформации на Кремљ

Тајм магазинот во декември 2022 година го прогласи претседателот на Украина, Зеленски за личност на годината, но тоа не беше направено на начин каков што е презентиран во постот. Во конкретниот случај станува збор за графички изменета…

„Тајм Магазин“ нема објавено насловна каде Путин е презентиран како да е Хитлер

На насловната фотографија на „Тајм Магазин“ е претставен претседателот на Русија, Владимир Путин каде тој наликува на Хитлер. Оваа фотографија е дигитална, креирана од графичкиот дизајнер Патрик Мулдер, како што и самиот напиша на…