Browsing Tag

тактичко нуклеарно оружје

Зачестија заканите и предупредувањата на Кремљ за употреба на нуклеарното оружје

Последните недели се одбележани со неколку класични руски дезинформации околу војната со Украина и генерално околу намерите на Западот, но се чини дека заканите упатени пред сè кон Европа од употреба на тактичко нуклеарно оружје за првпат…