Browsing Tag

Тања Каракамишева -Јовановска

Каракамишева против Каракамишева – две различни изјави за мандатот за влада

Професорката по уставно право и политички систем Тања Каракамишева – Јовановска, еднаш вели дека „надвор од Уставот е давањето на мандатот да се врзува со други услови“, а една недела подоцна, кажува дека е целосно Уставна  одлуката Иванов…

Со распуштањето на парламентот не престанува мандатот на пратениците

Универзитетската професорката  Тања Каракамишева – Јовановска, во изјава за ТВ Нова, која ја пренесоа повеќе медиуми (07.04.2016), рече:  Стапи на сила одлуката на самораспуштање на Собранието на Р.М. Што значи од денес…