Browsing Tag

Техеран

Провокативниот постер со ирански хиперсонични ракети во Техеран не е нов, туку од јуни

Фотографијата од постер на кој е претставена иранска хиперсонична ракета е стара. Иако се тврди дека таа претставува неодамнешна случка во Техеран, главниот град на Иран, фотографијата е всушност од јуни оваа година, неколку месеци пред…

Манипулативна и нејасна објава со каша од дезинформации за актуелните меѓународни настани

Гледано во целина текстот е  манипулативен и ја дезинформира јавноста за ситуацијата во Иран и војната во Украина, со цел Америка да се прикаже како некое лошо дете кое ги тепа и казнува сите. Притоа, написот не нуди никакви факти и докази…