Browsing Tag

трговија со луѓе

Тенденциозно и без никакви докази се шират невистини за наводна трговија со луѓе и органи во Украина

Изнесените тврдења за наводна трговија со луѓе и органи во Украина, не се поткрепени со никакви докази и истите се базираат на произволни тврдења на Јутјуберот Морис кој и претходно изнесувал дезинформации во своето шоу.  Ова е позната…

Формирана е Национална единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе

ВЕТУВАЊЕ: Формирање специјална единица (task force) за борба против трговија со луѓе и криумчарење на мигранти, составена од претставници од Основно јавно обвинителство за борба против организиран криминал и корупција и МВР.…