Browsing Tag

тролови

Онлајн тролови – исфрустрирани интернет зависници или моќно пропагандно оружје

Троловите и секаков вид на неавтентично онлајн однесување станува сеприсутно во онлајн просторот и има потенцијал за сериозни последици во „вистинскиот живот“ Најверојатно ви се случило – коментирате некаков свој став на Фејсбук…

Мисијата на САД во НАТО со иницијатива за откривање на руски дезинформации

Мисијата на САД во НАТО покрена иницијатива наречена „We choose facts” (Ние избираме факти), која има за цел да ги разоружи дезинформациите и пропагандата што Русија ги користи во однос на споровите со Украина, пишува Порталб.мк

Борба со руски тролови: Во Литванија „армија од џуџиња“ војува против руската пропаганда

Руските „трол-фарми“ - организирани онлајн агитатори, ги идентификуваат поплаките во други земји и потоа се вметнуваат - влегуваат во тие дебати со цел да ги разгорат. Наместо да промовираат некоја политичка идеологија, професионалните…