Browsing Tag

УКИМ

Мета факт: Не е точно дека се заговара покачување на школарината што ја плаќаат студентите на УКИМ

Министерството за образование и наука (МОН) и ректорката на УКИМ, Ангелова, ги демантираа написите што изминативе три дена се шират на социјалните мрежи и во некои медиуми Низа објави на социјалните мрежи и медиумите изминатиов…

Контраспин: УКИМ не смее да биде спинерска тема на партиите

Секое градење цврст став и комуникација на тој став со јавноста само врз основа на една ранг листа на некои од бројните во светот, е осудена со ризик за спинување уште во старт. Од тука, нема сомневање дека, иако ВМРО-ДПМНЕ се повикува на…

Дезинформација е дека Македонците се избришани од графата за национална припадност за упис на…

За националните малцинства постојат одредени квоти на факултетите во земјава, со цел да се обезбедат еднакви можности за образование на националните заедници, кои се малцинство. Во конкурсите кои ги распишува Министерството за образование и…

Контраспин: Платите се ниски, а проблемот не е до (авто) реорганизацијата на УКИМ

Огромни промени одамна се потребни севкупно во високото образование. Дури и пред времињата кога владите предводени од експремиерот Никола Груевски започнаа со експериментирањето со високото образование, кога се отвораа факултети ширум…