Browsing Tag

украинско-македонско пријателство

Здружението „Лесја Украинка“ бара властите да преземат мерки за единство со украинскиот народ

Здружението на Украинците во Република Северна Македонија „Лесја Украинка“ денеска се обрати до македонското раководство со замолување да се преземат сите можни мерки за да се покаже единството на Северна Македонија со украинскиот народ и…