Browsing Tag

Укрина

„EU vs Disinfo“: Како Кремљ фабрикува причини за инвазија на Украина

„EU vs Disinfo“, ЕУ-сервисот за борба против дезинформациите и манипулациите што се пласираат од официјална Москва и од нејзините трабанти објави нова анализа на преовладувачките дезинформациски наративи во врска со Украина, која што ја…