Browsing Tag

USAID

В среда во Котур: Сајбер шејк дискусија „Дипфејк или реалност“

На настанот се поканети сите млади кои сакаат да научат нешто повеќе за тоа што е дипфејк, како да препознаат лажни видеа, аудија и фотографии кои шират дезинформации на социјалните мрежи, но и кои алатки да ги користат В среда…

Дипфејк или реалност – „Сајбер Шејк“ дискусија за млади на 21 февруари во „Котур“

На настанот, освен што ќе се води дебата и дискусија на темата „Дипфејк“, учесниците ќе имаат можност и преку квиз да го проверат своето знаење и подготвеност да препознаат лажни видеа, создадени со помош на вештачка интелигенција …

Општина Охрид најтранспарентна во Југозападниот регион, Струга на седмо место

Граѓаните треба да знаат како локалните власти менаџираат со општинскиот буџет и како ги трошат парите. Токму затоа сите документи треба да бидат достапни за јавноста. Транспарентноста и отчетноста на општините се меѓу главните предуслови…

УСАИД почна проект за зајакнување на граѓанското општество

Проектот ќе ги поддржи граѓанските организации и коалиции на граѓански организации фокусирани на приоритетни прашања од интерес на граѓаните на Македонија; ќе организира едногодишна програма LEAD (Водство, учество, акција, развој) која ќе…