Browsing Tag

усогласување

Пензиите се усогласуваат двапати годишно, но нема вонредно зголемување

Двапати годишно пензиите ќе ги зголемуваме согласно порастот на платите и трошоците. На крајот на годината Владата ќе носи одлука за вонредно зголемување на пензиите ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ова изборно ветување на социјалдемократите…