Browsing Tag

ВА.5

Варијантата на коронавирусот „нинџа“ не е „нова ковид лага“

Станува збор за варијантата позната како ВА.5 која е подваријанта на основната омикрон варијанта на коронавирусот која се смета за најлоша досега. Според американскиот Центар за контрола и превенција на болести, ВА.5 подваријантата на…