Browsing Tag

Вечниот бог

КОНТРАСПИН: Шилегов и Богдановиќ не се „надвор“ од Бадникарските поворки

Во детската бадникарска поворка, меѓу макетите од Христовото раѓање и новокомпонираната Божиќна химна „Вечниот Бог“, се „измеша“ границата на одвоеноста на црквата од државата. Со самото тоа што Шилегов кажува дека како градоначалник на…