Browsing Tag

Весна Петрушевска

Снимка од документарец за Тоше стара 6 години претставена како да „испливала сега“

Поради фактот што во снимката нема ниедна новост, а таа е јавна и достапна повеќе од една деценија, информацијата дека таа „сега испливала“ ја оценуваме како невистинита. На 27 февруари 2015 година, на Јутјуб каналот на Алџезира, објавен е…

Весна Петрушевска: Артистот секогаш треба да е на спротивната страна на власта

Актерката Весна Петрушевска во емисијата „Отворено“ на телевизијата „24Вести“, на прашањето: Како може политиката да го уништи уметникот, изјави: Артистот секогаш треба да е на спротивната  барикада. Мислам, никогаш не треба да…