Browsing Tag

Вевчани

Полициската акција во Вевчани искористена за дезинформации спакувани во политички памфлет (ДЕМАНТ)

Во објавата што е преполна со лажни вести (наводна дискриминација по национална и верска основа),  е испуштен главниот контекст. Полициската интервенција за растурање на вевчанскиот карневал е спроведена врз основа на важечки мерки и…

Цветомир Угриноски

Цветомир Угриноски e градоначалник на Општина Вевчани. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Цветомир Угриноски е роден во 1952 година, во Вевчани. Оженет е и татко на две деца. КАРИЕРА Од 1971 до 1990 бил ко-сопственик на приватна…