Browsing Tag

владиката Петар

Владиката Петар наместо да го осуди насилството во Собранието, ги брани тепачите!

Изјавата на владиката Петар не е во духот на свештенството и тоа што треба да го проповеда Црквата - љубов, милосрдие и почит меѓу верниците и воопшто меѓу луѓето. Владиката не е тој кој треба да процени дали некој ги прекршил Уставот и…