Browsing Tag

Владимир Зеленски

Контраспин: Русија не беше приморана да ја нападне Украина за да се одбрани

Уште на самиот почеток од својата колумна во дневниот весник „Нова Македонија“, рускиот амбасадор Сергеј Баздникин посочува дека Русија се залага за брз прекин на борбените дејства и изнаоѓање решение преку дипломатијата, на преговарачка…

Зеленски не им дал наредба на украинските војници ,,да уништат сè што ќе им дојде на нишан”

Дел од насловите во медиумите каде што се тврди дека украинскиот претседател Зеленски изјавил „уништете сè што ќе ви дојде на нишан“ се неточни, односно тоа е нешто што Зеленски го нема изјавено во својот говор

ДфрЛаб: Фејсбук избриша мрежа поврзана со украинска политичка партија и невладина организација

На 12 јануари 2021 година, Фејсбук објави дека отстранил мрежа на страници поврзани со украинската политичка партија Европска солидарност, како и невладината организација „Справа Громад“. Повеќето од страниците биле фокусирани на…