Browsing Tag

власт

Весна Петрушевска: Артистот секогаш треба да е на спротивната страна на власта

Актерката Весна Петрушевска во емисијата „Отворено“ на телевизијата „24Вести“, на прашањето: Како може политиката да го уништи уметникот, изјави: Артистот секогаш треба да е на спротивната  барикада. Мислам, никогаш не треба да…