Browsing Tag

Влора Читаку

Конфузија околу (не)признавањето на независноста на Косово од Јамајка

Косовскиот претседател Хашим Тачи на 02.20.2020 објави информација дека Јамајка ја призна независноста на Косово. Тачи рече дека добил информација од косовската амбасадорка во САД, Влора Читаку, а во неговата изјава ѝ се…