Browsing Tag

ВМРО Врховисти

Гоце Делчев – „истински Блгарин“ или автохтон револуционер што се борел за автономна…

Вчерашниот ден, 4 февруари, од речиси сите бугарски медиуми беше одбележан како денот на раѓањето на Гоце Делчев. Така беше и со македонските медиуми. Ѓорѓи (Гоце) Делчев е револуционер роден во Кукуш, образуван во Солун и Софија, човек…