Browsing Tag

воен регистар

Украина не регрутира лица под 18 години, жените се запишани во воениот регистар, но не значи дека ќе…

Украина  ја намали старосната граница за воен рок од 27 на 25 години, но не регрутира лица помлади од 18 години. Регрутирањето деца во вооружените сили е спротивно на законот во Украина. Што се однесува до жените во Украина, тие од 1…