Browsing Tag

воздушен напад

Старо видео од протест во Истанбул, споделено како ново по нападот врз Рафах на 26 мај

Турските медиуми не објавија за ниту еден протест пред конзулатот на Израел во Истанбул по воздушниот напад на Рафах на 26 мај. Новинската агенција Демирен на 27 мај објави дека антиизраелска група извикувала слогани пред американскиот…

Стар клип од видеоигра претставен како снимка од напад врз носачот на авиони Двајт Ајзенхауер

Видеоклип објавен на Фејсбук е проследен со опис, кој создава впечаток дека тука се работи за напад врз американскиот носач на авиони Двајт Ајзенхауер од страна на јеменското движење на хутите, кои за тоа јавија на 31.5.2024 г. Но…